Честит Ден на българската община!

125

Уважаеми общински съветници,

Уважаеми кметове и служители

в органите на местно самоуправление,

За мен е чест да ви поздравя по повод 12 октомври - Ден на българската община!

На 12 октомври 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и  дейността на местните органи на властта в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното  самоуправление  в  България, делегатите  на Общото  събрание  на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври. Оттогава на този ден в България се организират различни по мащаб местни и национални инициативи с цел популяризиране дейността на местната власт.

Призванието ни като представители на местната власт е да работим за и в името на Плевен! Доверие, което ни гласуваха нашите съграждани и което означава голяма отговорност за всеки един от нас. Като Председател на Общински съвет - Плевен искам да изкажа своята благодарност към всички общински съветници, към общинската администрация, към кметовете на населените места в общината и към всички институции, с които си сътрудничим ползотворно, за да се развива Плевен успешно.

На всички, работещи в подкрепа на местните власти в България, пожелавам здраве, енергия, мъдрост в делата и удовлетвореност от постигнатото!  

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Мартин Митев

Председател на Общински съвет - Плевен

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен е домакин на информационна…

вторник, 20 февруари 2018
58

Общинският съвет заседава през февруари…

вторник, 20 февруари 2018
98

Поклон, Апостоле!

понеделник, 19 февруари 2018
149

Постоянните комисии към Общинския съвет…

четвъртък, 15 февруари 2018
104