Актуализираха състава на Комисията за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

994

На първото си за тази година заседание Общински съвет - Плевен актуализира състава на Комисията за разпределение на средствата за подпомагане и решаване на репродуктивни проблеми на граждани на община Плевен. Съветниците гласуваха комисията да бъде от 11 членове - 7 представители на местния парламент, двама представители на Община Плевен, юрист към Общината и един акушер-гинеколог. Председател на комисията е д-р Калин Поповски.

Предвидената сума в Бюджет 2016 на Община Плевен за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми е в размер на 25000 лева, съобщи на брифинг председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Той коментира, че ако гласуваната на този етап сума се окаже недостатъчна, има възможност средствата да бъдат увеличени. Целта е да се помогне на всяка една двойка, която кандидатства и има нужда от тази подкрепа. От няколко години Община Плевен отпуска по 500 лв. за подпомагане на двойки, за да може с тези средства те да започнат изследванията, предхождащи процедурата ин витро. За съжаление прави впечатление, че през последните години броят на двойките с такива здравословни проблеми нараства сериозно, коментира Мартин Митев.

Кандидатите подават заявление по образец за финансово подпомагане на дейности в областта на репродуктивната медицина в Център за административно обслужване на граждани на община Плевен, пл. „Възраждане” 4. Към него се прилагат и останалите нужни документи.

Предстои в едномесечен срок Комисията да утвърди критерии за разпределение на средствата.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
54

Приеха промени в Културния календар…

четвъртък, 25 април 2024
54

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
49

С детски поздрав за Великден…

четвъртък, 25 април 2024
71