Неделя 26 Мар 2017

Новини

Постоянните комисии към Общинския съвет заседават на 27 и 28 март, обсъждат програмите за развитие на общинските фирми

23.03.2017 - komisiiПостоянните комисии към Общински съвет - Плевен ще заседават на 27 и 28 март /понеделник и вторник/. Проектите за дневен ред на всяка комисия са публикувани в раздел „Календар на събитията“ на страницата на Общински съвет - Плевен / http://obs.pleven.bg/.

Този месец две от комисиите - ПК по “Стопанска политика и транспорт” и ПК по “Бюджет и финансова политика”, ще разгледат в своите заседания програмите за развитие на търговските дружества с общинско участие за 2017 г. Съветниците ще се запознаят с плановете на фирмите „Тролейбусен транспорт” ЕООД, „Инжстрой” ЕОООД, „Паркстрой” ЕООД, „Тибор” ЕАД, „Дентален център І-Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІ-Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІІ-Плевен” ЕООД и „Медицински център за рехабилитация и  спортна медицина І - Плевен” ЕООД. Пред комисиите ще бъде представена информация и за финансовото състояние на търговските дружества с общинско участие за четвъртото тримесечие на 2016 г.

Част от дневния ред на четири от комисиите - ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“, ПК “Устройство на територията, екология и земеделие”, ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ и ПК “Стопанска политика и транспорт”, е Петиция от собствениците и ползвателите на заведения

Прочети още...

Областната дирекция на МВР получи 11 нови патрулни автомобила

avtoКлючовете на 11 нови автомобила за изпълнение на патрулни дейности от ОДМВР - Плевен връчи днес в Плевен министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Той пристигна заедно със своя заместник Венцислав Катинов, който е и бивш шеф на полицейската дирекция в града.

Церемонията по връчване на ключовете в Плевен се състоя пред сградата на avto 1

Областната полицейска дирекция, в присъствието на шефа на Дирекцията комисар Красимир Начев и целият ръководен състав на ОДМВР - Плевен, на председателя на местния парламент Мартин Митев, зам.-кмета на Община Плевен Милен Яков, представители на съд и прокуратура. Съгласно предварителното разпределение ОДМВР - Плевен получи 11 нови патрулни коли, които на практика са и първото ново попълнение в автопарка на Дирекцията от 2008 година avto 4насам. „Изключително съм горд и щастлив като министър на вътрешните работи да връча ключовете за първите 11 автомобила от общо 278 в страната, осигурени от правителството. Новите автомобили са оборудвани с техника, която ще обезпечи  работата на полицаите по осъществяване на пътен контрол“, обяви министър Узунов и лично връчи ключовете на всеки един от водачите.

Прочети още...

Председателят на ОбС - Плевен: Готови сме за диалог по Наредба №15

„Като всеки един нормативен акт, и Наредба №15 за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на община Плевен не е свещена крава и може да бъде променена в някаква посока. Посока, която обаче да бъде консенсусна и взаимноизгодна и за тези, които искат да протестират, и за обществото като цяло, и за облика на града. Има си определен ред за промяна и стъпки, които трябва да се извървят, за да се случат тези промени. До момента искане за промяна на Наредба №15 по този ред при мен не е постъпило.“

Това заяви пред медиите днес председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев в отговор на въпрос как ще коментира недоволството на собственици на заведения с летни градини в Плевен срещу наредбата и обявения в тази връзка мирен протест в сряда пред сградата на Община Плевен.

Прочети още...

Мартин Митев: Неприятно ми е, че от един изолиран инцидент се хвърля петно върху целия Общински съвет като институция

21.03. - Press„Безкрайно ми е неприятно, следейки дискусиите по темата, да гледам как от един изолиран инцидент се хвърля петно върху целия Общински съвет като институция. Не съм запознат с инцидента, не знам за кой колега общински съветник става дума. Който и да е той, ако е нарушил Наредба №3 на Община Плевен или Закона за движение по пътищата - е следвало да бъде санкциониран по съответния ред. Законите и наредбите са за всички, за да се спазват. Безкрайно ми е неприятно да коментираме подобен инцидент, случил се с един гражданин на Плевен, а бил той и общински съветник.“

Това заяви на пресконференция днес председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев по повод изнесената на редовната оперативка в Община Плевен информация за инцидент с общински съветник, който отказал да плати санкция за неправилно паркиране и влязъл в пререкание с представители на полиция и на Центъра за градска мобилност. Мартин Митев съобщи, че до този момент той не е информиран официално за случая.

Прочети още...

Председателят на Общинския съвет присъства на годишния отчет-анализ на Областната дирекция на МВР-Плевен

odmvr„Във време, когато спокойствието е ценност, за обществото е важно да знае, че има хора като вас, които ежедневно се грижат за опазването на реда. Гражданите очакват закрила и справедливост, а за да се постигне това, са нужни мотивирани и честни хора, за които честта на професията стои на първо място. Община Плевен и Общински съвет - Плевен винаги са оказвали подкрепа в работата на Областната дирекция на МВР - Плевен. На такава подкрепа и съдействие от наша страна може да разчитате винаги и занапред.“

Това заяви днес на годишния отчет-анализ на дейността на Областната дирекция на МВР - Плевен за изминалата 2016 г. председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Докладът беше представен на среща в Дирекцията в присъствието на старши комисар Красимир Начев - директор на ОДМВР - Плевен, и целия ръководен състав на Дирекцията

Прочети още...

Предоставят безвъзмездно общински имоти за управление на ВСС и ДКТ „Иван Радоев“

asНежилищни имоти - частна общинска собственост, да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на ДКТ „Иван Радоев” и на ВСС за нуждите на Административен съд - Плевен, реши Общинският съвет на Плевен. Решенията бяха приети на заседанието на местния парламент на 24.02.2017 г.

С договор от 5 април 2007 г. между кмета на Община Плевен и Министерството на правосъдието за нуждите на Административния съд е предоставен безвъзмездно за управление за срок от 10 години недвижим нежилищен имот - частна общинска собственост, представляващ целия втори и трети етаж от триетажна сграда на ул. „П.Р.Славейков“ №21. Председателят на АС - Плевен съдия Полина Богданова - Кучева е внесла искане срока на този договор да бъде удължен. С изменение на Закона за съдебната власт, Висшият съдебен съвет приема от Министерството на правосъдието всички права и задължения по договорите, свързани със стопанисване и управление на недвижимите имоти на съдебната власт, сключени с Министерството на правосъдието.

Прочети още...

Цветя за 8-ми март в Общинския съвет

cvetia - Ob6tinaПредседателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев изненада с цвете в празничния 8 март - Ден на жената, служителките в отдел „Местно самоуправление“ в Община Плевен.

„В качеството ми на Председател на Общински съвет - Плевен цветето е най-малкото, с което в този ден мога да засвидетелствам своето уважение към дамите в отдела в Общината. На всички тях, на всички плевенчанки - Честит празник! Осми март е ден на жената, майката, любимата и спътницата в живота! Мили дами, бъдете уверени и cvetia - ob6tina 1Cvetia za 8-mi

горди, обичани и нежни! От сърце ви пожелавам в живота ви всеки един ден от годината да присъстват хармонията, любовта и уважението!“, обърна се към празнуващите Мартин Митев. Мартин Митев и кметът Георг Спартански поздравиха с празника днес и всички дами в Общинска администрация – Плевен.


Осми март е – Ден на жената!

cvetiaУВАЖАЕМИ ДАМИ,

Позволете ми от свое име и от името на Общински съвет - Плевен да ви поздравя по случай един от най-хубавите пролетни празници - Международния ден на жената Осми март!

Това е празник на жената, майката, любимата и спътницата в живота! Бъдете уверени и горди, обичащи и нежни! От сърце ви пожелавам в живота ви всеки един ден от годината да присъстват хармонията, любовта и уважението!

Вярвайте в себе си и помнете, че вашето призвание е да правите света ни по-добър!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Мартин Митев

Председател на Общински съвет - Плевен

Уникални реликви показа Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“

3-ti - PХиляди посетители от цяла България посрещна на 3 март Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. Само в празничния ден част от експозицията бяха уникални реликви от Българското възраждане, представени в Плевен от Националния Военноисторически музей в София. Посетителите имаха възможност да видят сабя на Велчо Атанасов /Джамджията/, кремъчен мушкет на Капитан дядо Никола и кремъчен пистолет на Панайот Хитов. Сред проявилите интерес към историческите реликви бе и Председателят на 3-ti - P1Общински съвет - Плевен Мартин Митев.

„Радвам се да видя толкова много хора в празничния ден на Панорамата. Това определено ме прави оптимист, че българите не сме забравили своето минало и пазим историческата си памет. Прави впечатление и колко много хора от други градове на страната са избрали на 3-ти март да посетят именно Плевен“, сподели Мартин Митев при срещата си с доц. д-р Милко Аспарухов, директор на Регионалния военноисторически музей.

Прочети още...

Плевен чества 139 години свободна България

3-ti - 2017 - 11С тържествен ритуал пред параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец" и Вечния огън Плевен отбеляза 139 години от най-светлата за всички българи дата - 3 март, деня на Освобождението на България. Стотици плевенчани се събраха на площад „Възраждане“, заедно с представителите на местната и държавна власт. Десетки бяха и националните трибагреници, издигнати днес в центъра на Плевен.

На ритуала по повод националния празник на България присъстваха председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и кметът на Общината Георг Спартански, 3-ti - 2017 - 8съветници от местния парламент, областният управител Марио Тодоров, представители на Генералното консулство на Русия в Русе, на посолствата на Русия и Румъния, национални политици, представители на политическите сили, институции, общественици. Ритуалът започна с издигане на националния трибагреник, след което Плевенският митрополит Игнатий и свещеници от православните храмове в града отслужиха панихида в памет на загиналите.

Прочети още...

Десетки се включиха в празничната щафета „Обиколка на Военноисторическите музеи“

03.03 - turnir 1С лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторически музеи” започнаха тържествата за Трети март в Плевен. Наградите на победителите бяха връчени на площад „Възраждане“, преди началото на тържествения ритуал по случай Националния празник на България, от Председателя на Общинския съвет Мартин Митев и Цветан Антов - общински съветник и председател на ПК по спорт към местния парламент, кмета Георг Спартански и зам.-кмета Иван Кюлджийски, от Атанас Кършев - областен експерт към спортно министерство. Тази година участниците в щафетата се състезаваха в три възрастови групи  - момичета и момчета 5-7 клас, юноши и девойки 8-10 клас и юноши и девойки 11-12 клас. Класиралите се на първите три места във всяка група получиха купи, медали и предметни награди.

Прочети още...

Мартин Митев: Трети март е Ден на нашата памет, символ на нашата вярност към корените ни!

M MitevУВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,

СКЪПИ ПЛЕВЕНЧАНИ,

Трети март e дата свещена, ден най-съкровен в календара на българската история. Това е денят, в който Свободата тържествува! Денят, който ни обединява и изпълва сърцата ни с гордост!

Всяка година на Трети март ние, българите, се изправяме пред паметниците на признателността, увековечаващи подвига на тези, които отдадоха своя живот за Освобождението на България. Празнуваме подвига, храбростта и героизма на поколения безименни наши предци. Вдъхновяваме се от неугасващия плам и саможертва на титани като Левски, Ботев, Раковски, Волов, Хитов и още стотици светли личности в пантеона на българската история. Прекланяме се пред нетленната памет на стотици хиляди руски, румънски, украински, белоруски, финландски, полски, молдовски воини и синове на Прибалтика и Закавказието, напоили с кръвта си българската земя.

Трети март е Ден на нашата памет,

символ на нашата вярност към българските корени!

Ден за почит и преклонение пред България,

която носим винаги в сърцата!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Мартин Митев

Председател на Общински съвет - Плевен


Наградиха участниците от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението"

5В Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ днес бяха връчени наградите от националния конкурс за детска рисунка "Освобождението". Конкурсът е една от големите традиционни прояви, с които Община Плевен и Регионален военноисторически музей - Плевен отбелязват Националния празник 3 март и Освобождението на България. Наградите на отличените участници бяха връчени от Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански, които поздравиха децата за отличното им представяне в конкурса и за тяхното желание да пазят историческата ни памет. Мартин Митев отправи специални благодарности и към Регионален военноисторически музей - Плевен, като отбеляза, че националния конкурс "Освобождението" е един от начините децата да бъдат възпитавани в родолюбие.

Прочети още...

Две от постоянните комисии към ОбС-Плевен ще заседават съвместно, обсъждат програмите за развитие на общинските фирми

komisia - 9 martПК по “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев и ПК по “Бюджет и финансова политика” с председател Пепо Петков към Общински съвет - Плевен ще проведат съвместно заседание на 9 март /четвъртък/ от 17.30 ч. в Заседателна зала на Община Плевен. Дневният ред на заседанието включва обсъждане на програмите за развитие на търговските дружества с общинско участие за 2017 година. Съветниците ще се запознаят с плановете на фирмите „Тролейбусен транспорт” ЕООД, „Инжстрой” ЕОООД, „Паркстрой” ЕООД, „Тибор” ЕАД, „Дентален център І-Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІ-Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІІ-Плевен” ЕООД и „Медицински център за рехабилитация и  спортна медицина І-Плевен” ЕООД.

Прочети още...